Vår restaurang i Orsa, Dalarna

Restaurang i Orsa

På vår mysiga restaurang på Orsa Hornberga Gård lagar vi maten från grunden av främst lokala råvaror. Menyn är enkel med rejäla rätter. Råvarorna talar för sig själva, smakerna är rena och vi följer säsongerna både i val av råvaror och rätter. Lite lättare mat under vår och sommar samt värmande energirika rätter under vinter. Ren från Idre, övrigt kött från Siljans Chark, glass från Rättvik, mejerier från Hansjö, bär och svamp från skogen.

Här finns vår VINTERMENY, som pdf .

Orsa Hornberga Gård har också en liten pub i en äldre timmerstuga med slitna röda sammetssoffor som valsat runt bland traktens krogar innan de hamnade på Hornberga. Udda, ja. Mysigt – mycket.

Vi har självklart fullständiga rättigheter. Även på dryckessidan försöker vi vara lokala med öl, läsk och bordsvatten från Mora Bryggeri, samt öl från Björka Brygghus.


Vi har alltid vegetariska, veganska och glutenfria alternativ. All mat är laktosfri

Öppettider (ordinarie)

Fredag kl 16-21 (köket till kl 20)
Lördag kl 12-21 (köket till kl 20)
Extraöppet (utöver ordinarie):
Vecka 8:
21-22 feb kl 16-21 (köket kl 16-20)
25 feb kl 12-21 (köket kl 12-20)
Vecka 9:
27 feb-2 mars kl 16-21 (köket kl 16-20)   

Priser

Lunch/middag: 95-245 kr

Frukostbuffé: 115 kr

Fika, glass, våfflor: 20-75 kr

Boka bord

Boka gärna bord för middag, speciellt under högsäsong, tel 0708-18 28 98.
Frukost bokas dagen innan, senast kl 15.

Hög tid att boka julbord!

Vårt firade julbord är inte störst och inte heller mest exklusivt. Men vi lovar att det är gott, och ganska så traditionellt. Om man ska äta julbord, vill man väl ha julbord, inte sushi, eller? 
De två första tallrikarna serveras vid bordet. Den första innehåller riktiga klassiker som våra egna smaksatta sillar (löksill, krämig vitlökssill, Kalles Fädbodsill), två olika lax, ägg, räkor, mm. Tallrik nummer två består av kallskuret som Siljans Charks julskinka, vär egna gryt goda och starka senap, gravad kronhjort, smält sylta med några spännade smakhöjare, gudomligt rik Västerbottenpaj, grönkålsssallad och annat gått. Det varma hämtar du framme vid baren.

Önskas frukost till ditt boende?

Önskar Du frukost dukar vi upp med bröd, pålägg, grönsaker, kokta ägg, kaviar, gröt, flingor, musli, yoghurt, fil, hemkokt sylt, kaffe, te, juice – bara Du bokar det före kl 15 dagen innan. Vi anpassar oss gärna till den tid som passar Dig, så ring oss gärna, 0708-18 28 98. 

I restaurangen

Skoterbrunch

Varannan lördag: 24 feb, 9 mars, 23 mars, 6 april
Varannan lördag dukar vi upp en rejäl skoterbrunch för den hungrige.

Påskfirande

29-30 mars
Fira påsk hos oss på gården med en smarrig påskmiddag, äggjakt och livemusik.

Romprovning

27 april kl 16
Romprovning med sommelier Mats Ansell. Praliner och middag med högrevsburgare ingår.

Valborgsfirande

30 april
Mat, musik, brasa och vänner - vad värmer väl mer en Valborgsmässoafton? Restaurangen är öppen

Mors Dag

26 maj
Skäm bort mor - det har hon gjort sig förtjänt av! Hon behöver inga prylar,

Midsommarfirande

21 juni
Fira traditionell Midsommar med majstångsresning, dans, musik och mat. Kalle Moraeus med bandet Hej

Countryfestival

30-31 augusti
Countryfestival med Alexzandra Wickman, Gustav Håmås, mfl. Bullride, linedance, mm...

Mat runt Siljan

7-8 september
Lokalproducerat så det förslår! Söpärur, småost, kavelgris, pajer, smashburgare.. Kalle Moraeus grillar och hans vänner

Oktoberfest

27-28 september
Premiär! Oktoberfest med oktoberöl, både lokal och tysk. Ölskola, ölprovning, tysk mat, tyrolerkläder och ompa-ompa-musik.

Ha Din fest hos oss!

Beställ festen - vi fixar resten! Vi har lokalen, maten, musiken, fullständiga rättigheter.